top of page

PÅ GÅNG

Körsångsresa
till Panama
 

29/2 – 12/3 2016

Vi reser med Magnus Wassenius – vår geniale körledare till Panama för att sjunga och uppleva landet där det finns ångande djungler, kritvita stränder utmed både Stilla Havet och Karibien, korallrev med ett myllrande marint djurliv, spanska kolonialmiljöer och unika indiankulturer men också hypermoderna storstadsmiljöer som Panama City med sin skyline av stål och betong.

 

Kunskapsresa
till VI-skogen i Kenya
 

10/3 –  23/3 2016

”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv” är VI-skogens enastående vision. Kärnan i projektet är att samodla grödor och träd, så kallad agro-forestry, för ökade skördar och bättre miljö. VI-skogen har i drygt trettio år bevisat att vettigt bistånd fungerar och därför reser vi till Kenya i mars 2006 för att på plats få se de framsteg som skett.

22/4 – 1/5 2016

Iran har varit hemvist för flera av historiens äldsta kontinuerliga civilisationer. Vi kommer att vistas i kulturmättade städer som den gamla huvudstaden Isfahan, mattornas mecka, Kashan, och Shiraz som är känd för sina vackra moskeér och trädgårdar. Perserrikets palatskomplex, Persepolis, kommer också att besökas. För närvarande genomgår Iran en period av islossning med nya kontakter med omvärlden.​

Kulturresa
till Iran
 

17/10 – 28/10 2016

Vi får uppleva städer som Yangoon med sin guldtyngda Schwedagonpagod, Mandalay med de buddistiska urkunderna inristade på 800 vita marmorplattor och Bagan där religiös besatthet fick kungarna att bygga tiotusen pagoder och stupor. Båttur på Irrawaddyfloden för oss genom den sydostasiatiska landsbygden med risodlande byar och slumrande tempelruiner. Gammalt och nytt. En resa i tiden.

Burma – buddistisk kultur och nutidshistoria
 
bottom of page