top of page

29/2 – 12/3 2016

”Tamborito i Panama” sjöng Evert Taube och berättade med sin vanliga känsla för bitterljuv kärlek och svek om den bedräglige Fernandito. Tamborito är Panamas nationella dans -och sångtradition som är en blandning av afrikanskt och spanskt.

 

Panama är inte bara Tamborito utan här finns också ångande djungler, kritvita stränder utmed både Stilla Havet och Karibien, korallrev med ett myllrande marint djurliv, spanska kolonialmiljöer och unika indiankulturer men också hypermoderna storstadsmiljöer som Panama City med sin skyline av stål och betong. Mest kanske man förknippar det centralamerikanska landet med Panamakanalen som fortfarande är världens viktigaste vattenled men som bidragit till att skydda en stor del av landets regnskogar. 

 

I februari reser vi med Magnus Wassenius – vår geniale körledare – till Panama för att sjunga och uppleva landet där det råder större biologisk mångfald på några få kvadratkilometer än i hela Brasilien. Människor från hela världen har sökt sig hit och kanske hittat formeln för ”paradiset” eftersom enligt en undersökning utförd av FN bor världens lyckligaste människor i Panama. Bara grannlandet Costa Rica får lika gott betyg.

KÖRSÅNGSRESA TILL PANAMA

bottom of page