top of page

22/4 – 1/5 2016

Med Mohammad Fazlhashemi och Ronny Ambjörnsson.

 

Iran har varit hemvist för flera av historiens äldsta kontinuerliga civilisationer. Under den islamiska guldåldern som inleddes på 800-talet blomstrade litteratur, poesi, filosofi,  matematik, naturvetenskap och konst.

 

Vi kommer att vistas i kulturmättade städer som den gamla huvudstaden Isfahan, mattornas mecka, Kashan, och Shiraz som är känd för sina vackra moskeér och trädgårdar. Perserrikets palatskomplex, Persepolis, kommer också att besökas. För närvarande genomgår Iran en period av islossning med nya kontakter med omvärlden.

 

Med oss på resan har vi enorma  kunskapsresurser. Medverkar gör professorn i idéhistoria Ronny Ambjörnsson, expert på antikens idéhistoria, och nestorn inom islamisk filosofi, Mohammad Fazlhashemi, som är född och uppvuxen i Iran men numera professor i Uppsala.     

 

Våra mentorer kommer att berätta om banbrytande religiösa idéer som påverkat världsreligioner som judendomen,  kristendomen och islam. Vi kommer att få en djupare förståelse av de olika islamiska traditionerna och hur de omformas av den moderna tidens förändrade perspektiv inom alla mänskliga områden.

KULTURRESA TILL IRAN

bottom of page